U Trebinju danas velika akcija uređenja grada | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

U Trebinju danas velika akcija uređenja grada

Извор: Radio Trebinje | Датум:27.04.2023.

U Trebinju se danas održava velika akcija uređenja grada, u kojoj učestvuje oko hiljadu radnika gradskih službi, članova raznih udruženja kao i volontera.

Početak radova u osam časova ozvaničio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na platou bivše kasarne. On je napomenuo da će se čistiti ispred javnih ustanova, škola, turističkih objekata, prilazima gradu i okolnim lokacijama.

„Bitno nam je da se što više građana uključi u ovu akciji, posebno pred turističku sezonu. Malo nas je kiša spriječila proteklih dana i važno nam je da se akcija nastavi i u narednom periodu. Veoma je bitno da Trebinje kao turistički grad ovog proljeća bude što ljepši i važno nam je da se mnogo naših sugrađana odazvalo ovoj akciji“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Kako je istakao Stevan Bekan, direktor Javne ustanove Ekologija i bezbjednost, i ove godine   obezbijeđen je besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada, te da su sve nadležne službe Grada Trebinja angažovane na uređenju grada i da su na usluzi građanima.

„Ovdje je preko 300 pripanika različitih službi i volontera, a očekujemo oko 1.000 učesnika. Angažovali smo javne ustanove, udruženja građana, preduzeća, savjete mjesnih zajednica, vlasnike privatnih objekata, tako da očekujemo jednu uspješnu akciju na cijeloj teritoriji grada“, kazao je Bekan.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: