TREBINJSKI I NIKŠIĆKI ĐACI UČESTVOVALI U EKOLOŠKOM KVIZU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TREBINJSKI I NIKŠIĆKI ĐACI UČESTVOVALI U EKOLOŠKOM KVIZU

Izvor: SRNA | Datum:27.04.2023.

 Učenici osnovnih škola iz Trebinja i Nikšića osvojili su opremu za svoje ustanove ulešćem u prekograničnom kvizu iz oblasti zaštite životne sredine, organizovanom s ciljem podizanja ekološke svijesti, povezivanja učenika iz dvije zemlje i uspostavljanja saradnje.

 


Kviz je održan u okviru projekta koji realizuje grad Trebinje sa nevladinom organizacijom "FORS Montenegro" iz Nikšića i nikšićkim Komunalnim preduzećem, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

U onlajn kvizu su učestvovali učenici osmih razreda osnovnih škola "Jovan Jovanović Zmaj" i "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški" iz Trebinja i "Braća Ribar" i "Braća Labudović" iz Nikšića.

Najviše bodova osvojila je ekipa škole "Braća Labudović", drugo mjesto pripalo je ekipi "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški", trećeplasirana je bila OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", dok je četvrto mjesto pripalo "Braći Ribar".

Propozicijama takmičenja utvrđeno je da svaka od ekipa dobije nagradu u skladu sa svojim plasmanom, pa su za svoje škole učenici, ovom prilikom, osvojili vrijedne nagrade u vidu opreme.

Ovaj dvoipogodišnji projekat finansira EU posredstvom Delegacije EU u BiH, u okviru IPA Programa prekogranične saradnje BiH - Crna Gora 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta je više od 584.000 evra, od čega je EU obezbijedila gotovo 317.000 evra bespovratnih sredstava.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: