Novi master studij na banjalučkom Fakultetu bezbjednosnih nauka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novi master studij na banjalučkom Fakultetu bezbjednosnih nauka

Izvor: RTRS | Datum:28.04.2023.

Banjalučki Fakultet bezbjednosnih nauka od jeseni planira da uvede još jedan master studij - Bezbjednost i kriminalistika za 40 polaznika, za koji već postoji veliko interesovanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali i ostalih, izjavio je danas dekan tog fakulteta Predrag Ćeranić.

- Konkurs za taj studijski program biće raspisan u junu za 30 redovnih i 10 vanrednih studenata - izjavio je Ćeranić u Trebinju, gdje su predstavljena dva studijska programa drugog ciklusa tog fakulteta - Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa i Bezbjednost i kriminalistika.

Ćeranić je najavio da od sljedeće godine planiraju da uvedu i doktorske studije, čime bi zaokružili nastavni ciklus na tom fakultetu.

- Nema više potrebe da neko iz Republike Srpske master studije pohađa u Beogradu ili nekim drugim centrima, što su mnogo veći troškovi nego kad se školuje u Banjaluci - rekao je Ćeranić.

On je podsjetio da će i dalje biti izvođena nastava na master studijama Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa, koji je ranije predstavljen u Trebinju.

Ćeranić je naveo da će u ovoj akademskoj godini postdiplomske studije tog fakulteta pohađati 55 studenata, od kojih 40 na smjeru Bezbjednost i kriminalistika.

On je naveo i primjer da je u susjednoj Hrvatskoj obavezan završetak master studija iz te oblasti za rukovodeća mjesta u resornom ministarstvu, te dodao da se to očekuje uskoro i u Srbiji, te i u BiH za nekoliko godina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: