Blokiran saobraćaj ka Mostaru, svi žele na jug za 1. maj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Blokiran saobraćaj ka Mostaru, svi žele na jug za 1. maj

Izvor: Top portal | Datum:30.04.2023.

Neviđene gužve zabilježene na svim dionicama puteva u BiH, a od Sarajeva do Mostara putuje se satima. Razlog je produženi vikend i 1. maj koji svi žele da provedu uz lijepo vrijeme na jugu zemlje.

Zbog pojačanog saobraćaja prema jugu, kolona se formira već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, zbog čega policija skoro cijeli dan isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin. U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica, a od table koja označava dolazak u Grad Mostar nastavljaju se kolone. I dalje tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Od podneva je sjever Mostara u saobraćajnom kolapsu. Kilometarske kolone su na sjevernom ulazu u Mostar, dok je izlaz iz Mostara opterećen automobilima, ali se saobraćaj kreće.

Mostarci su danas bili i više nego ljuti zbog gužvi jer je osim magistralnog puta bio blokiran i cijeli grad i oni koji su se zatekli u putu satima su čekali da dođu do svojih kuća.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: