Vlada Crne Gore proglašava 7. maj Danom žalosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada Crne Gore proglašava 7. maj Danom žalosti

Izvor: RTRS | Datum:05.05.2023.

Vlada Crne Gore će nedjelju, 7. maja, progasiti Danom žalosti, povodom tragičnih događaja u Srbiji, saopštio je danas predsjednik tehničke vlade Dritan Abazović koji nije isključio mogućnost da to bude dvodnevna žalost.
 

 

 

- Moguće je da će biti dva dana žalosti. Danas sam htio da kolege nakon ovog obavijestim da ćemo to uraditi. Na ovaj način upućujem saučešće porodicama stradalih i povrijeđenih u ovom nevjerovatno tragičnom događaju koji se desio dva puta u kratkom periodu u Srbiji - rekao je Abazović.

Večeras u 18 časova na podgoričkom Trgu nezavisnosti građani Podgorice moći da odaju poštu, zapale svuheće i polože cvijeće za žrtve napada, koji su se dogodili u razmaku od jednog dana.

U Srbiji su se za dva dana desila dva masovna ubistva, jedno u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada 13-godišnji učenik ove škole K.K. ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i nastavnicu ranio iz vatrenog oružja.

Drugi nemili događaj dogodio se noćas kod Mladenovca, kada je 21-godišnji Uroš B. ubio osam osoba, a 14 ranio.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: