Kuće za 16 porodica iz Hercegovine: Zbog zemljotresa iz budžeta 1,4 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kuće za 16 porodica iz Hercegovine: Zbog zemljotresa iz budžeta 1,4 miliona KM

Izvor: Srpska.info | Datum:09.05.2023.

Za stambeno zbrinjavanje 16 iseljenih porodica iz neuslovnih objekata oštećenih u zemljotresu u opštinama Ljubinje, Berkovići i Bileća potrebno je 1.405.000 KM.

Ovo se navodi u Informaciji o procjeni potrebnih sredstava za izgradnju stambenih objekata oštećenih u zemljotresu na području ove tri opštine. Sa Informacijom se upoznala Vlada RS na prethodnoj sjednici.

U okviru ovog projekta biće izgrađeno 9 stambenih objekata u opštini Berkovići u iznosu od 686.500 KM, jedan stambeni objekat u opštini Bileća u iznosu od 68.500 KM i višeporodični stambeni objekat sa šest stanova s vanjskim uređenjem u opštini Ljubinje, u iznosu od 650.000 KM.

– Napominjemo da je direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš još prošle godine s načelnicima ovih opština potpisao sporazume o saradnji na realizaciji projekata izgradnje ovih stambenih objekata – kažu u Vladi RS.

Projektom će biti stambeno zbrinuto 16 porodica čiji su objekti oštećeni u zemljotresu u aprilu 2022. godine i nisu uslovni za stanovanje.

– Zahvaljujući sredstvima iz budžeta RS, iseljenim porodicama će biti osigurano rješavanje stambenog pitanja u skladu sa standardima koji se primijenjuju u projektima koje implementira Sekretarijat iz oblasti stambenog zbrinjavanja – poručuju iz Vlade RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: