Fondacija ‘Srpska kuća’ i JU Centar za predškolskovaspitanje i obrazovanje Banja Luka ‘Igre bez granica’ poklon banjalučkim mališanima za Svjetski dan porodice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fondacija ‘Srpska kuća’ i JU Centar za predškolskovaspitanje i obrazovanje Banja Luka ‘Igre bez granica’ poklon banjalučkim mališanima za Svjetski dan porodice

Datum:10.05.2023.

 

Fondacija 'Srpska kuća' u saradnji sa JU Centar zapredškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka organizujemanifestaciju ‘Igre bez granica’ na Svjetski dan porodice 15. maja na pomoćnom terenu FK ‘Borac’. U susret događajudanas su potpisali i Ugovor o saradnji, sa željom da ova, tedruge slične manifestacije, postanu tradicija. To je, kažu,prilika da u ovim teškim i burnim vremenima daju podstrekroditeljima, naročito višečlanih porodica, te da djeci pružetrenutke djetinjstva ispunjene igrom, u kojoj razvijaju pravevrijednosti poput sporta, timskog i takmičarskog duha, zdravog načina života, a prije svega da ih svojim radomupućuju na humanost i dobru volju.

‘Želimo da manifestacije za djecu poput ove postanutradicija naše saradnje. Sve potiče iz želje da skrenemo pažnjuna značaj porodice i njeno očuvanje, te kakvim je sveprijetnjama i izazovima izložena, a kojima svi zajedno, kaodruštvo, moramo da se odupremo’, kaže Petar Jokanović, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanjeBanjaluka.

Na manifestaciji koja je svojevrsni poklon mališanima, njihovim vaspitačima i roditeljima za Svjetski dan porodice, čije jačanje i očuvanje je i jedan od ciljeva Fondacije, učestovaće više od 400 djece iz 17 predškolskih ustanova u Banjaluci. Pored takmičarskog programa, očekuje ih mnoštvodrugih sadržaja, a prije svega sjajno druženje i predivneuspomene.

‘Kroz igru i zdrave, fizičke aktivnosti, želimo da djecipružimo divan dan, druženje primjereno njihovim godinama, te uspomenu na zaista značajan datum za sve nas, datum kojislavi porodicu, čije očuvanje nam je jedna od osnovnih misija. Uz pomoć i podršku Centra za obrazovanje i vaspitanjeBanjaluka u narednom periodu organizovaćemo niz ovakvih isličnih manifestacija, a obilježavanje Svjetskog dana porodiceveć je upisano u naš kalendar aktivnosti i u narednoj godini’, ističe Jelena Trninić Milićević, članica Fondacije ‘Srpskakuća’.

Ovakvu manifestaciju organizovale su prošle godine u Laktašima uz pomoć i podršku tamošnje Gradske uprave, Turističke organizacije i Centra za predškolsko vaspitanje iobrazovanje.

Kako su i danas pocrtale, ovo je samo početak – sanjihovim partnerima i prijateljima već pripremaju još sličnihsadržaja za djecu i mlade - krajem mjeseca u banjalučkomvrtiću ‘Neven’, te u septembru u okviru manifestacije ‘DaniSrpske kuće’.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: