Veliki broj vjernika pod Ostrogom, mitropolit služi liturgiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Veliki broj vjernika pod Ostrogom, mitropolit služi liturgiju

Izvor: glas srpske | Datum:12.05.2023.

 

PODGORICA- Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje nekoliko vladika, služi Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Ostrog, povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog.

Prisutan je veliki broj vjernika iz raznih krajeva Crne Gore i regiona koji čekaju u redu da se poklone velikom svetitelju - Vasiliju Ostroškom.

Praznik Svetog Vasilija Ostroškog, slave grada Nikšića, sinoć je obilježen ponoćnom liturgijom koju je u manastiru posvećenom ovom svetitelju služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

U Nikšiću će večeras biti održana i tradicionalna litija u čast zaštitnika i slave grada. I ove godine, tradicionalno, veliki broj hodočasnika došao je pod Ostrog kako bi učestvovali na jednom od najljepših i najznačajnijih religioznih događaja na ovim prostorima.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ danas proslavlja Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: