Završena višednevna manifestacija 'Dani Svetog Vasilija' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završena višednevna manifestacija 'Dani Svetog Vasilija'

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.05.2023.

Svetom liturgijom u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju i proslavom slave crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, danas je završena višednevna manifestacija „Dani Svetog Vasilija“.

Slava crkvenog hora proslavljena je lomljenjem slavskog kolača i slavskom trpezom, kojoj su prisustvovali čelnici Grada Trebinja.

U okviru manifestacije, juče je u manastirima Tvrdoš i Zavala održana radionica za djecu, pod nazivom „Sveti Vasilije Ostroški - dijete zavalsko i tvrdoško“.

Kao učesnici u radionici, djeca uzrasta od sedam do 12 godina boravila su u manastirima Zavala i Tvrdoš, gdje su učestvovala u bogosluženju, druženju i edukaciji o životu Svetog Vasilija.

„Cilj ove radionice je da osim Trebinja i Mrkonjića obuhvati i ostala važna mjesta iz života Svetog Vasilija Ostroškog, na području Hercegovine“, navode iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Organizatori manifestacije „Dani Svetog Vasilija“ su Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i Grad Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: