Doroteja Radanović osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Doroteja Radanović osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika

Izvor: Rtrs | Datum:14.05.2023.

Učenica drugog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja Doroteja Radanović osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika koje je proteklog vikenda održano u Istočnom Sarajevu.
 
Doroteja RadanovićFoto: Ustupljena fotografija
Uz pohvalu i diplomu, Doroteja je za nagradu dobila tablet i prigodnu knjigu, a priznanje je dobila i njena profesorica Tatjana Luburić.

Doroteja je poručila da je srećna zbog postignutog uspjeha.

- Trud se uvijek isplati. Volim srpski jezik i bilo mi je zadovoljstvo da se pripremam i za ovaj nivo takmičenja uz podršku mog mentora, profesorice Tatjane Luburić - rekla je Doroteja.

 

 

Luburićeva je poručila da je ovo uspjeh njene vrijedne učenice, ali i trebinjske Gimnazije. Dodala je da iza ovog uspjeha stoji ogroman trud i rad koji se na kraju i isplatio.

- Nadam se da će Doroteja i dalje postizati ovakve vrijedne rezultate, a ja ću se, kao njen profesor i razrednik, truditi da joj uvijek budem podrška i pomoć - naglasila je Luburićeva.

Doroteja je bila ubjedljivo najbolja u konkurenciji 14 učenika Republike Srpske.

Drugo mjesto pripalo je učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" iz Teslića Nedi Jotanović, a trećeplasirani je bio Vladan Tepavčević iz Srednjoškolskog centra "Pero Slijepčević", Gacka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: