Кампања ''Растимо сигурно'': Безбједно од школе до куће | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Кампања ''Растимо сигурно'': Безбједно од школе до куће

Извор: radio Trebinje | Датум:19.05.2023.

Полицијска управа Требиње данас је почела да реализује кампању „Растимо сигурно“, а прва предавања одржана су ученицима другог разреда требињске ОШ „Јован Јовановић Змај“.

„Циљ предавања је да се укаже дјеци како треба да се понашају: да не разговарају са непозатним особама, да се увијек јаве старијима гдје су, да знају тачан пут до школе и назад, те да се не задржавају на том путу и не улазе у аутомобил са непознатима“, рекла је портпарол ПУ Требиње Јована Цвијетић.

Она је навела да у ПУ Требиње до сада није било пријава о несталој дјеци и подсјетила да МУП РС реализује низ превентивних активности.

„Требамо се чувати аутомобила, аутобуса, непознатих људи на улици и на друштвеним мрежама...“ кажу ученици другог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“, Марта, Јован и Анђела.

Кампања „Растимо сигурно“ траје до 25. маја, Међународног дана нестале дјеце, до када ће предавања бити одржана у свим основним шкиолама у Херцеговини, а у понедјељак 22. маја на Тргу слободе у Требињу биће дијељен промотивни материјал који указује на које опасности дјеца могу наићи.   


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: