Hercegovci humanost pokazali i u Vojvodini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hercegovci humanost pokazali i u Vojvodini

Izvor: glas srpske | Datum:22.05.2023.

GACKO - Da humanost ne poznaje granice po ko zna koji put pokazali su dobrovoljni davaoci krvi iz Gacka, Bileće i Nevesinja koji su proteklog vikenda sa članovima Udruženja Srba, Hercegovaca i prijatelja u Novom Sadu darovali 57 doza najdragocjenije tečnosti.

Ova humanitarna akcija organizovana je 16. put u prestonici Vojvodine, a humanistima iz Hercegovine, koji su prešli dug put da bi dali svoj doprinos akciji, pridružili su se i mnogobrojni studenti iz Hercegovine koji su na školovanju u Novom Sadu.

Kao i svaki put do sada da krenu na put i pomognu nisu se libili ni članovi Društva dobrovoljnih davalaca krvi Gacko. Predsjednik tog udruženja Miroslav Vuković istakao je za “Glas Srpske” da sa svojim članovima obilaze kompletnu Srpsku i Srbiju, ali da im je ovo bila jedna od najdražih akcija.

- Mnogo je naših ljudi u Novom Sadu, posebno studenata, ali i onih koji su nakon studija tamo ostali da žive i rade. Mi smo i ovaj put otišli i podržali akciju. Nije važno odakle su davaoci, ali je velika satisfakcija i radost kada smo vidjeli da je bilo skoro 30 članova našeg udruženja - dodao je Vuković.

Kako kaže, već u narednoj sedmici odazvaće se na još dvije velike akcije.

- Krajem sedmice smo u Istočnom Sarajevu, a potom smo planirali u Nikšić - rekao je Vuković.

Predsjednik Udruženja Srba, Hercegovaca i prijatelja u Novom Sadu Božidar Milović kazao je da je do sada u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi ovog udruženja, u kojima je učestvovalo više od 350 davalaca, prikupljeno oko 750 doza.

- Reč je uglavnom o studentima, članovima našeg udruženja, ali i našim prijateljima. Međutim, ovo nije jedina humana akcija koju naše udruženje organizuje u Novom Sadu, ali predstavlja najlepši gest ljubavi koju iskazujemo prema našem gradu i sugrađanima - rekao je Milović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: