Na humanitarnoj izložbi i aukciji slika kolonije ''Kolo'' prikupljeno rekordnih 6.700 maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na humanitarnoj izložbi i aukciji slika kolonije ''Kolo'' prikupljeno rekordnih 6.700 maraka

Izvor: radio Trebinje | Datum:30.05.2023.

Na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju večeras je održana humanitarna izložba i aukcija slika učesnika kolonije „Kolo“ i drugih umjetnika, na kojoj je prikupljeno 6.700 maraka, a sav prihod ove godine namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih porodica u Trebinju.

 

Selektor kolonije Dražen Milić istakao je da su nadmašena njihova očekivanja, te da je po prvi put prodato svih 50 slika, koliko je bilo izloženo večeras na humanitarnoj aukciji.

„Večeras su bila izložena i djela umjetnika od prošlih godina koja nisu prodata. Umjetnička kolonija ‘Kolo’ ove godine je počela odličnom izložbom mozaika u Kulturnom centru i nadam se da će se ta energija nastaviti i ovih dana i da će završna izložba pokazati da je ovo bila još jedna uspješna godina za nas”, dodao je Milić i zahvalio svima koji su večeras učestvovali u aukciji.

 

Miomir Mišo Vemić, slikar iz Nikšića kaže da svake godine sa zadovoljstvom učestvuje na umjetničkoj koloniji u našem gradu.

„Ja sam malo kasnije došao, tako da je večeras izložen jedan moj rad. Svi umjetnici se uvijek rado i nesebično odazovu na ovu izložbu. Volim doći u Trebinje, sretnem stare prijatelje i upoznam nove ljude, razmijenimo iskustva i moram naglasiti da je organizacija svake godine sve bolja“, naveo je Vemić.

Na humanitarnoj aukciji izloženo je umjetničko djelo i prošlogodišnje pobjednice Međunarodne umjetničke kolonije „Kolo“, likovne umjetnice iz Beograda Ljiljane Rivić.

„Kolonija ‘Kolo’ je meni jedna od omiljenih kolonija na kojoj učestvujem i tu sam već treću godinu zaredom. Čitava organizacija kojom se Dražen bavi i večerašnja aukcija mi je sjajna, jer nas pokreće da učestvujemo i u humanitarnim akcijama. Moja izložba mozaika ‘Između mora i neba’, koja je otvorena u Kulturnom centru u subotu, biće dostupna posjetiocima do 7. juna”, rekla je Rivić.

Humanitarnu aukciju vodili su naši sugrađani Jefimija Ot i Darko Kurtović.

Umjetnička kolonija biće zatvorena izložbom radova nastalih na koloniji, koja će biti održana u galeriji Kulturnog centra Trebinje u srijedu, 31. maja, u 20 časova.

Međunarodnu koloniju „Kolo“ organizuje Udruženje umjetnika te kolonije, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: