U Trebinju na polaganju kamena temeljca za izgradnju nove bolnice najviši zvaničnici Republike Srpske i gosti iz Srbije ( audio ) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju na polaganju kamena temeljca za izgradnju nove bolnice najviši zvaničnici Republike Srpske i gosti iz Srbije ( audio )

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.06.2023.

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju biće položen u petak, 9. juna, uz prisustvo najviših zvaničnika RS, građana, ministara Republike Srbije i brojnih gostiju.

Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje ističe da je ovo istorijski dan za Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku i poziva sve građane da u što većem broju dođu na ovu svečanost.

„Očekujemo kompletno rukovodstvo RS, rukovodstvo našeg grada, pozvali smo i sve načelnike istočnohercegovačkih opština, narodne poslanike, odbornike, predstavnike republičkih institucija. Poslali smo pozivnice i direktorima svih bolnica, kliničkih centara iz okoline i regiona. Imamo informaciju, nije još zvanično potrvđeno, da će i ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić prisustvovati ovom događaju. Pozivam sve građane Trebinja i Istočne Hercegovine da prisustvuju polaganju kamena temeljca za novu bolnicu“, rekao je Lambeta u Jutarnjem programu Radio Trebinja.

Postavljanjem kamena temeljca za novu bolnicu u Trebinju biće ozvaničen početak realizacije projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU Bolnica Trebinje“ prema principu „ključ u ruke“, za koji će sredstva biti obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske. Ukupna vrijednost projekta je 128.448.448 KM sa PDV-om.

Lambeta navodi da će se novi bolnički kompleks prostirati na površini od 41.080 metara kvadratnih, oko 18.000 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora. Sve će, kako navodi, biti kompletno uređeno, a nova bolnica će imati više od 20 službi i odjeljenja i 223 kreveta. Lambeta je naglasio da će gradnju bolnice pratiti usavršavanje i jačanje medicinskih timova ističući da trenutno bolnica ima 44 doktora specijaliste, 39 specijalizanata i pet doktora medicine.

„U narednom periodu ćemo nastojati da to još pojačamo. I ovom prilikom pozivamo sve mlade doktore koji su u potrazi za poslom i specijalizacijom da se jave, prostora u trebinjskoj bolnici ima. Već smo krenuli i u jačanje srednjeg medicinskog kadra“, rekao je Lambeta.

U „Temi jutra“, o svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju nove bolnice Trebinje, detaljima ovog projekta, funkcionisanju postojeće Bolnice u Trebinju, sa Nedeljkom Lambetom, direktorom Bolnice Trebinje, razgovarala je Daliborka Radanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: