Rogatica: Uručeni ključevi stanova za 15 raseljenih porodica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rogatica: Uručeni ključevi stanova za 15 raseljenih porodica

Izvor: Opština Rogatica | Datum:06.06.2023.

U Rogatici su danas uručeni ključevi stanova za 15 raseljenih porodica sa područja opštine, koji se nalaze u objektu izgrađenom u okviru Regionalnog stambenog programa, podprojekta „BiH-šest“, čija je vrijednost 981.897 KM.


Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izrazio je zadovoljstvo jer je 15 porodica dobilo stanove koje godinama čekaju.
Prema njegovim riječima, za izgradnju objekta vrijednog skoro jedan milion KM, koji je danas dobio stanare, opština je izdvojila oko 100.000 KM za kompletnu infrastrukturu, vanjsko uređenje i zemljište.
On je istakao da je u nastavku programa lokalna uprava kandidovala još 30 stanova kroz program CEB tri, čija bi ukupna vrijednost bila oko 2.000.000 KM.


Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš rekao je novinarima da je najvažnije to što su ljudi nakon dugo vremena dobili stanove.
On je dodao da su za novi program “CEB tri” kandidovali 600 stambenih jedinica, ali da su potrebe mnogo veće.
Šef Odjeljenja za društveni razvoj, prekograničnu saradnju i civilno društvo u delegaciji EU u BiH Đanluka Vanini izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ključeve od stanova dobilo 15 porodica, što smatra velikim uspjehom ostvarenim kroz stanogradnju u okviru Regionalnog stambenog programa.
Na pitanje novinara o uzrocima nedostatka sredstava za potpunu realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg 300 stambenih jedinica neće biti dovršeno do kraja juna ove godine, Vanini je rekao da su razlog rast cijena, situacija u Ukrajini i nedostatak radne snage.
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić rekao je da je kroz projekat stambenog zbrinjavanja do sada završeno 2.600 stambenih jedinica, od čega je 1.770 kuća i 830 stanova širom BiH.
On je naveo da ovaj projekat ne bi postojao da nije bilo donatora, te zahvalio EU, SAD, Njemačkoj, Norveškoj, Švajcarskoj, Italiji, Danskoj, Turskoj i drugim zemljama, kao i entitetskim jedinicama za implementaciju i lokalnim zajednicama na učešću.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: