Subvencije za troškove vode za socijalno ugrožene kategorije: Podnesen 31 zahtjev | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Subvencije za troškove vode za socijalno ugrožene kategorije: Podnesen 31 zahtjev

Izvor: Radio Trebinje | Datum:06.06.2023.

U Centru za socijalni rad Trebinje u toku je podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela troškova javnih usluga vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda za socijalno ugrožene kategorije sa područja grada.

U Centar za socijalni rad Trebinje do sada je podnesen 31 zahtjev za ostvarivanje ove subvencije, a na području Trebinja ima 90 korisnika koji mogu da ostvare ovo pravo.

Vojin Mrdić, koordinator za opšte i pravne poslove Centra za socijalni rad Trebinje ističe da pravo na subvencionisanje dijela troškova javnih usluga vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, imaju korisnici prava na stalnu novčanu pomoć i korisnici prava na ličnu invalidninu, sa stepenom invalidnosti 90 odsto i više.

“Postupak ostvarivanja ovog prava, pokreće se podnošenjem pisanog zahtjeva u prostorijama Centra za socijalni rad. Korisnici su dužni da uz taj zahtjev prilože i posljednji račun 'Vododova' i kućnu listu. Račun, da bi se utvrdila šifra potrošača pod kojom se on vodi u jedinstvenoj bazi podataka kod nadležnog preduzeća”, pojašnjava Mrdić.

Centar za socijalni rad, nakon provedenog postupka, donosi rješenje o ostvarivanju ovog prava.

“To pravo podrazumijeva subvencionisanje tri metra kubna pitke vode i odvođenje tri metra kubna otpadne vode po članu domaćinstva, na mjesečnom nivou. Pravo se priznaje na godinu dana. Nakon toga korisnik može da opet podnese zahtjev i ostvari svoje parvo na ovu uslugu, ako ispunjava zadate uslove”, kaže Mrdić.

Sve promjene koje utiču na ostvarivanja ovog prava, korisnik je dužan da prijavi nadležnom Centru i “Vodovodu”, u roku od osam dana od dana nastanka te promjene.

“Pod tim promjenama smatramo eventualno promjenu prebivališta, smrt korisnika, broj članova domaćinstva. Ukoliko stranka ne prijavi te promjene ona gubi pravo na ovu subvenciju”, ističe Mrdić.

Finansijska sredstva za realizaciju ove subvencije obezbjeđuje Grad Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: