Društveni centar na korist mladima i penzionerima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Društveni centar na korist mladima i penzionerima

Izvor: radio Trebinje | Datum:07.06.2023.

U Trebinju je, u okviru projekta “Perspektiva”, koji provodi Omladinska organizacija „Mreža mladih“, otvoren Društveni centar koji će moći da koriste mladi i penzioneri te ostali građani.

 

U Društvenom centru, biće obezbijeđeno starijoj populaciji da kroz korišćenje različitih sadržaja bude informisanija i prihvaćenija, a mladi će imati prostor za realizaciju ideja i društveno prihvatljivo angažovanje kroz različite aktivnosti.

Rade Ćuk, predsjednik Omladinske organizacije “Mreža mladih” ističe da je Grad Trebinje obezbijedio prostor za otvaranje funkcionalnog Društvenog centra, u kome će se, po terminima, realizovati aktivnosti za potrebe penzionera, mladih , ostalih građana i aktivnosti po najavi.

“On se nalazi preko puta Srednjoškolskog centra, biće opremljen IT opremom, a imaće i čajnu kuhinju. Podijelićemo i brošure po svim mjesnim zajednicama kako bi građani bili informisani o radu ovog centra. Organizovaćemo i obuku za penzionere kako bi mogli da koriste sve usluge koje nudi ovaj centar, poput korišćenja računara, pisanja molbi, zahtjeva. Pored ostalog, penzionerima će biti u ovom centru obezbijeđene i društvene igre”, navodi on.

“Mreža mladih” je u okviru ovog projekta potpisala i protokol o saradnji sa JU „Narodna biblioteka“Trebinje čiji je cilj uključiti različite starosne kategorije i stvoriti neformalnu mrežu penzioneri-mladi-lokalna vlast kako bi se podstakla saradnja na svim nivoima.

“Narodna biblioteka Trebinje će bez naknade, za potrebe korisnika projekta, knjige i drugu raspoloživu literaturu izdavati i dati na korišćenje Društvenom centru, na uobičajen način pružanja bibliotečkih usluga”, pojašnjava Ćuk.

Finansijska podrška projektu „Perspektiva“je dobijena kroz grant koji dodjeljuje Evropska unija u BiH, a provodi agencija lokalne demokratije Mostar kroz projekat LINK 4 COOPERATION, a projekta je podržao i Grad Trebinje.

Omladinska organizacija “Mreža mladih” je osnovana 2018. godine


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: