U GACKU U TOKU VELIKI I VAŽNI PROJEKTI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U GACKU U TOKU VELIKI I VAŽNI PROJEKTI

Izvor: SRNA | Datum:08.06.2023.

U Gacku je u toku realizacija značajnih projekata kao što su rekonstrukcija glavne ulice, asfaltiranje seoskih puteva i analiza vodovodnog sistema koji je najveći problem u ovoj lokalnoj zajednici, a poslovi će biti završeni ove godine, izjavio je Srni načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.
On je istakao da su u Gacku uspjeli da realizuju velike projekte uprkos određenim političkim opstrukcijama koje postoje u radu Skupštine opštine i najavio da će i ove godine biti urađen značajan posao.

"Još nije usvojen plan kapitalnih ulaganja i ta sredstva još ne mogu biti operativna, zbog čega se kasni sa tim poslovima", pojasnio je Milinković.

On je naglasio da je studija o vodi veoma važan projekat, jer je vodosnabdijevanje "rak rana" u Gacku.

"Prvi put smo sistemski pristupili ovom problemu da bi se utvrdilo koliko vode ima na izvorištu, kakve su potrebe stanovništva i koliki je gubitak", pojasnio je Milinković i dodao da je ugovor potpisan, stručnjaci su na terenu, a radovi su uveliko odmakli.

Ističući da će se tek nakon završetka studije moći ići dalje u rješavanje tog važnog problema, Milinković je podsjetio da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Vladom Srpske i "Elektroprivredom Republike Srpske" dogovoreno da pomognu u rješavanju pitanja vodosnabdijevanja u Gacku.

Kada je riječ o projektu vodosnabdijevanja, on očekuje da će do kraja ljeta biti završena studija o vodi koja predstavlja veliko ulaganje.

Prema njegovim riječima, biće završeno i asfaltiranje seoskih puteva u vrijednosti od 1,2 miliona KM, jer će radovi biti nastavljeni ove godine.

Govoreći o ostalim radovima, Milinković je najavio da će narednih dana početi sanacija glavne ulice u Gacku, uz izgradnju kružnog toka u centru grada, što će znatno modernizovati izgled grada.

On je napomenuo da ovu investiciju vrijednu oko 800.000 KM realizuju "Putevi Republike Srpske", a radovi bi trebalo da budu završeni tokom juna. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: