Са градоначелником Требиња о боравку у Kини и сутрашњем историјском догађају (АУДИО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Са градоначелником Требиња о боравку у Kини и сутрашњем историјском догађају (АУДИО)

Извор: radio Trebinje | Датум:08.06.2023.

Делегација Требиња – градоначелник Мирко Ћурић и генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, боравили су, на позив кинеске “Гезуба групације”, која изводи радове на ХЕ “Дабар”, у Kини и присуствовали највећем Свјетском форуму за инвестиције и изградњу.

Градоначелник Требиња истиче да су обишли неколико кинеских градова, разговарали са великим свјетским инвеститорима, који су осим за привреду и енергетику заинтересовани и за остале гране у које се може улагати на овом простору, посјетили грандиозне пројекте, међу којима и Хидроелектрану “Три клисуре”, са највећом инсталисаном снагом на свијету.

Разговарали су и са грађевинским компанијама познатим по изградњи инфраструктуре, путева те објеката од јавног интереса.

Требињска делегација је представила све потенцијале и капацитете Требиња те пројекте на којима ће се радити у будућности. Ускоро очекују узвратну посјету једне кинеске компаније са којом ће, како је планирано, бити договорени конкретни пројекти.

О боравку у Kини, те о сутрашњем полагању камена темељца за изградњу нове болнице у Требињу, са градоначелником Требиња разговарала је Далиборка Радановић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: