Grujičić, Peško: Nova bolnica biće regionalni zdravstveni centar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grujičić, Peško: Nova bolnica biće regionalni zdravstveni centar

Izvor: srna | Datum:09.06.2023.

Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je danas u Trebinju da je ubijeđena da će nova bolnica u ovom gradu biti regionalni zdravstveni centar koji će imati mlade i dobro obučene ljekare.

 

 

Grujičićeva je rekla da je bolnica jedan od uslova opstanka jednog naroda na određenom prostoru, te da su bolnice uvijek bile važne i podizale su kvalitet života onih kojima su na usluzi.

"Sve što stvaramo je vredno i dragoceno, jer smo sami stvorili. Republika Srpska nije sama, reka Drina nikada nije bila međa, već kičma našeg naroda", poručila je Grujičićeva u obraćanju na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju vrijedne 128,5 miliona KM.

Da će nova bolnica u Trebinju biti veliki regionalni centar uvjeren je i rukovodilac tima za izgradnju nove bolnice, akademik Predrag Peško.

On je uvjeren i u pozitivnu perspektivu ove javne zdravstvene ustanove u koju su uložena značajna sredstva.

Peško je istakao da je izgradnja nove bolnice u Trebinju dokaz da je Republika Srpska jaka i stabilna i da misli na dobrobit svog stanovništva.

"Činjenica je da je ovaj grad rasadnik dobrih i znamenitih ljekara, a neki od njih su poznati u svijetu", rekao je Peško i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i rukovodstvu Srpske na razumijevanju i što su prepoznali značaj opremanja bolnice.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om. Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: