DODIK: BOLNICA U TREBINJU ZA 30 MJESECI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DODIK: BOLNICA U TREBINJU ZA 30 MJESECI

Izvor: SRNA | Datum:09.06.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je izgradnja nove bolnice u Trebinju jedan od najvažnijih poslova u tom gradu u ovoj deceniji, te naglasio da će biti završena za 30 mjeseci.
"Danas smo uradili jedan od najvažnijih poslova u ovom gradu u ovoj deceniji, a to je polaganje kamena temeljca za novu bolnicu u Trebinju", rekao je Dodik.

On je na konferenciji za novinare u Trebinju istakao da će nova bolnica mnogo značiti stanovnicima tog kraja, a namjera je da to bude i regionalni i specijalistički centar, sa kadrovima koje su već prisutni i koji će biti obezbijeđeni u narednom periodu.

"Vlada Republike Srpske, ja kao predsjednik i Grad Trebinje smo kreirali ovo rješenje jer ovo zaslužuju građani Trebinja, da imaju najsavremenije zdravstvene usluge", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je rukovodstvo Republike Srpske prethodnih godina odlučilo da rekonstruiše sve bolnice ili da gradi nove, a nova bolnica u Trebinju je jedan od tih planova koji se realizuju.

"Čeka nas još rekonstrukcija Bolnice u Gradiški, završava se rekonstrukcija Bolnice u Zvorniku, izgradili smo bolnice u Istočnom Sarajevu, u Nevesinju, Doboju i Bijeljini", naveo je Dodik.

On je najavio da će, kada se završe bolnički centri, pažnja biti usmjerena na domove zdravlja i banjske centre.

"Vlada Republike Srpske će se u kontinuitetu baviti ovim pitanjima", rekao je Dodik i zahvalio svim zvaničnicima i institucijama Srpske i Srbije koje su pomogli realizaciju projekta nove bolnice u Trebinju.

Svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju vrijedne 128,5 miliona KM prisustvovali su i premijer Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić, te NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om. Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: