Nova bolnica- zalog za budućnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova bolnica- zalog za budućnost

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.06.2023.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, na svečanosti polaganja kamena temeljca u Pridvorcima kod Trebinja, istakao da je danas ozvaničen početak jedne nove ere u zdravstvenoj zaštiti Hercegovine.

„Jedan od ključnih aspekata ovog projekta je obezbjeđivanje kvalitetnijih uslova rada za naše zdravstvene radnike što će omogućiti brže i preciznije uspostavljanje dijagnoze kao i efikasnije liječenje pacijenata. Na taj način unapređujemo zdravstvenu zaštitu  i podižemo nivo zadovoljstva kako pacijenata tako i zdrastvenih radnika. Smanjiće se i ekonomski pritisak na porodice čiji članovi moraju da putuju u druge gradove i inostranstvo, kako bi dobili zdravstvenu njegu. Posebno mi je drago što će ovaj projekat pružiti priliku mladim ljekarima i medicinskom osoblju da rade u Hercegovini, Republici Srpskoj. Time ćemo ih zadržati u našoj sredini i omogućiti im da razvijaju svoje profesionalne karijere u boljim uslovima“, naveo je on.

Istakao je da je uvjeren da će nova bolnica biti simbol napretka, kvaliteta i brige za sve nas.

„Pozivam vas da zajedno radimo na ostvarenju ovog cilja jer samo udruženim snagama možemo stvoriti zdravu i prosperitetnu budućnost za sve nas“, rekao je Ćurić.

Zahvalio je svima na pomoći i podršći u ovom istorijskom projektu istakavši da je njegova želja da nova bolnica bude mjesto gđe će se rađati nove generacije u što većem broju i gdje će svi kojima bude trebala usluga u ovoj ustanovi biti zadovoljni.

„Zajedno ćemo graditi i razvijati ovu bolnicu kao simbol posvećenosti brige i ljubavi prema našoj Hercegovini, sadašnjoj generaciji i svima onima koje treba da dođu, jer je ovaj objekat svojevrsni zalog za budućnost“, istakao je Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: