U NOVOJ BOLNICI BIĆE SEDAM USLUGA KOJE NE POSTOJE U BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U NOVOJ BOLNICI BIĆE SEDAM USLUGA KOJE NE POSTOJE U BiH

Izvor: SRNA | Datum:09.06.2023.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice u Trebinju Nedeljko Lambeta izjavio je danas da će u novoj bolnici, za koju je danas položen kamen temeljac, biti sedam usluga koje ne postoje ni u jednoj bolnici u BiH i da stanovnici Hercegovine više neće morati da na druga mjesta da bi dobili adekvatne zdravstvene usluge.
Lambeta je istakao da će u novoj bolnici u Trebinju biti šest operacionih sala i više od 20 novih usluga.

Lambeta je najavio da će, osim zdravstvene zaštite stanovnika Hercegovine i Republike Srpske, nastojati da obavljaju i komercijalne usluge za građane Crne Gore i Hrvatske.

On je zahvalio cjelokupnom rukovodstvu Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom za ovaj značajan zdravstveni objekat.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je danas da polaganje kamena temeljca za novu bolnicu predstavlja istorijski dan za Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku.

Ćurić je rekao da su ogroman trud za realizaciju projekta nove bolnice u Trebinju uložili predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta i medicinski stručnjaci koji su odlučili gdje i kakav objekat treba da se gradi.

On je zahvalio svima, kao i ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić, koja je prisustvovala svečanosti i koja je, kako kaže, prenijela poruku i podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom narodu u Srpskoj da smo jedan narod i da treba da budemo jedni uz druge.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost je 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice danas su prisustvovali i Dodik, Višković, Šeranić i NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvovali su i direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: