Na ''Vidovdanskim svečanostima'' učestvuju trebinjski i pjesnici iz Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na ''Vidovdanskim svečanostima'' učestvuju trebinjski i pjesnici iz Srbije

Izvor: radio Trebinje | Datum:27.06.2023.

U okviru „Vidovdanskih svečanosti“, u Muzeju Hercegovine, večeras od 20, biće održano književno veče „Vidovdanski književni susreti“, koje organizuje Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Trebinje.

Gosti trebinjskog udruženja su pjesnici, članaovi Udruženja književnika Srbije, koji su već stigli u Trebinje i danas su se družili sa književnicima iz našeg grada.

U večerašem programu učestvuju gosti iz Srbije i trebinjski pjesnici: Duško M. Petrović, Majo Danilović, Grozdana Lučić Lalić, Mirjana Nikić, Dara Radojević, Radoslav Milošević, Dobroslav Ćuk, Olgica Cice, Sreten Vidaković i Velibor Šipovac.

Muzički gost večeri je kantautor Ranko Slijepčević.

U Depadansu Muzeja Hercegovine - Zadužbina Dubravke M. Kujačić u Ušću, Lastva sutra, od 19 časova, biće upriličeno otvaranje izložbe grafika Branka Šotre.

 

Ovo je 19. godina da se povodom Vidovdanskih svečanosti održava prigodan kulturno-umjetnički program, a učestvuju: Milica Radić i Pavle Paovica, koji će se predstaviti tradicionalnim dvoglasnim pjevanjem, narodni guslar Aleksa Ćurić i pjesnici Nataša Stanić, Vera Basor, Suzana Ljepava i Dobroslav Ćuk.

Sa Dobroslavom Ćukom o večerašnjim „Vidovdanskim Književnim susretima“ i sutrašnjem programu u Lastvi, razgovarali su Darko Kurtović i Biljana Medar.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: