Nina prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom ocu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nina prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom ocu

Izvor: Herceg RTV | Datum:28.06.2023.

Nina je oduševila Novosađane, ali i čitavu Srbiju, kada je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i prodajom krofni skupljati novac za očevo liječenje.

Njene majka i baka su pravile krofne, a ona ih je prodavala za simboličnih 100 dinara. Akciju su ubrzo prepoznali svi Novosađani i to u toj mjeri, da im sada treba pomoć u pripremi krofni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave njena majka, ali po novome i komšije  koje su se ponudile da pomognu.

Kako bi pomogla u lečenju svog oca, Nina Ninković (11) svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara (cca. 1,60 KM) u naselju Adica od 17 do 19 sati.
Za Ninine krofne i humanitarnu akciju, zahvaljujući društvenim mrežama pročulo se ne samo u Novom Sadu i Srbiji, već i van granica ove zemlje. Podrška stiže iz svih smjerova.

 

 

Ninin otac je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. U martu se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te Zoran postaje životno ugrožen.

Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: