Djeca sa Kosmeta se nakon boravka u Srpskoj vratila kući | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Djeca sa Kosmeta se nakon boravka u Srpskoj vratila kući

Извор: РТРС | Датум:02.07.2023.

Djeca i prosvjetni radnici sa Kosova i Metohije, koji su proteklih sedam dana boravili u Republici Srpskoj, stiglo je u južnu srpsku pokrajinu, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
 

Svih 550 djece i prosvjetnih radnika u 12 autobusa bez problema su ušli preko administrativnih prelaza Јarinje i Brnjak na teritoriju Kosova i Metohije.

Danas se na Kosovo i Metohiju vraća još oko 250 srpske djece i prosvjetnih radnika, koji su proteklih sedam dana boravili na Sokocu, u Istočnom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Nevesinju i Trebinju.

Ovim se i završava jedanaesti projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ovogodišnji projekat je počeo 19. juna dolaskom 22 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja korisnika Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" iz Kosvske Mitrovice, a u Srpskoj je boravilo više od 800 srpske djece i nastavnika iz 40 osnovnih škola sa Kosova i Metohije.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: