Vidaković: Besplatni udžbenici za sve osnovce na području opštine Rudo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vidaković: Besplatni udžbenici za sve osnovce na području opštine Rudo

Izvor: Herceg RTV | Datum:10.07.2023.

Odluka o nabavci udžbenika za sve osnovce sa područja opštine Rudo izglasana je juče na 23. sjednici Skupštine opštine Rudo. Zamjenik načelnika opštine Rudo Jovica Vidaković rekao je da su već obezbjeđena finansijska sredstva u za nabavku udžbenika za 122 učenika sa područja opštine Rudo u ukupnoj vrijednosti od 30 hiljada KM.


„Lokalna samouprava finansiraće udžbenike za sve učenike od prvog do devetog razreda, izuzev za đake kojima Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbjeđuje besplatne udžbenike“, izjavio je Vidaković.
Takođe, donijeta je odluka da za Dan opštine budu nagrađeni najbolji studenti sa prosjekom preko 9.00, kao i đaci generacije.
Odbornici lokalne Skupštine usvojili su odluku o pomoći ranjivim kategorijama stanovništva po metodi „Karitasa“ i „Selsa“, a radi se o nabavci mehanizacije, zapošljavanju i pomoći u otvaranju mini preduzeća. Opština Rudo izdvojila je 30 hiljada KM, Karitas 26.500 KM, a krajnji korisnici učestvovaće sa 25%.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: