Potpisani ugovori za finansiranje deset projekata trebinjskih omladinskih organizacija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisani ugovori za finansiranje deset projekata trebinjskih omladinskih organizacija

Izvor: radio Trebinje | Datum:11.07.2023.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je u gradskoj upravi potpisao ugovore sa predstavnicima udruženja sa područja grada o finansiranju projekata iz oblasti društvene brige o mladima.

On je istakao da je potpisao ugovore sa deset omladinskih organizacija čije će projekte Grad Trebinje finansirati ili sufinansirati, a biće dodijeljeno ukupno 17 500 maraka.

„Pojedinačni iznosi su od 1 000 do 3 500 maraka, u zavisnosti o kakvom projektu je riječ. Negdje je potrebno da i udruženja imaju neka sredstva za projekte, a nekima su dovoljna samo ova sredstva koja mi dajemo da realizuju projekat. U svakom slučaju smatramo da je ovo dobra praksa“, rekao je Ćurić.

On je istakao da će i dalje Grad Trebinje podržavati omladinski aktivizam.

„Ukoliko neko ima neki važan projekat za mlade bez obzira što je prošao ovaj javni poziv, mi smo tu da pokušamo iznaći rješenje, da podržimo njihov rad bilo da je u pitanju Grad Trebinje ili neka ustanova. Pogotovo ako nisu isključivo novčana sredstva u pitanju nego ako im je neophodan kadar da realizuju taj projekat, na raspolaganju smo“, naveo je gradonačelnik.

Drago Petković iz Udruženja građana „Zeleni jug“ Trebinje je naveo da je njihova misija rad sa djecom predškolskog i školskog uzrasta i podizanje ekološke svijesti.

„Danas smo potpisali ugovor sa gradskom upravom Trebinje za jedan mini projekat koji se zove „Za više kiseonika i dupli hlad“ u okviru koga ćemo u najmanje tri predškolske ustanove organizovati mini ekološke radionice. U planu je da posadimo drveće i provedemo nekoliko dana sa djecom kojoj ćemo reći šta je to ekologija i zašto je značajno čuvati životnu sredinu“, naveo je Petković.

On je istakao da će im novac koji im je obezbijedila gradska uprava, uz njihova sredstva od 40 odsto, biti dovoljan da zatvore finansijsku konstrukciju.

Milisav Sukonjica, predsjednik Udruženja „LirArt“ navodi da se oni bave muzikoterapijom. Raduje ih što su svi ovi projekti omladinskih organizacija usmjereni ka unapređenju ambijenta u kome živimo.

„ Ovaj projekat „U ritmu melodije“ će da podrazumijeva niz muzičkih radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, na nekim javnim lokalitetima u gradu. Svjedoci smo da živimo u prelijepom ambijentu i otvara se mnogo prostora za takve aktivnosti. Tako da ćemo u narednom periodu imati nekoliko radionica sa terapeutskim pristupom“, pojasnio je on.

Pored ostalog, odobrena su i sredstva za projekte koji će za cilj imati suzbijanje nasilja, širenje znanja i obrazovanje mladih, očuvanje tradicije, promociju sporta te edukaciju o zloupotrebi na internetu.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: