Građani da zaštite imovinu tokom sezone godišnjih odmora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Građani da zaštite imovinu tokom sezone godišnjih odmora

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.07.2023.

Policijska uprava Trebinje pozvala je sve građane da tokom sezone godišnjih odmora zaštite imovinu od pljački.

"Počela je sezona godišnjih odmora, kada se očekuje veći priliv stanovništva u hercegovačke opštine, zbog čega je potrebno da svi građani preduzmu odgovarajuće mjere da bi zaštitili svoju imovinu od lica koja će nastojati da iskoriste neki propust i nasilno upadnu u stan i kuću", saopšteno je ove uprave.

Iz policije savjetuju građanima da ne ostavljaju otvorene prozore i balkonska vrata, niti ključ ispod otirača, saksija od cvijeća i slično, da zaključavaju ulazna vrata, da roletne ne ostavljaju skroz spuštene, kao i da vrijednosti kao što su nakit i novac predaju nekome na čuvanje.

O dolasku na godišnji odmor treba obavijestiti osobu od povjerenja /komšiju, rođaka/ da bi s vremena na vrijeme mogla da provjeri da li se neko nepoznat kreće u blizini, a porodične fotografije sa odmora ne treba objavljivati na društvenim mrežama, napominju iz policije.

Policijska uprava Trebinje najavila je da će tokom narednih mjeseci pojačati prisustvo na terenu i pozvala građane da, ukoliko primijete sumnjiva lica ili čuju buku u stanu u kojem niko ne boravi o tome obavijeste policiju na besplatni broj telefona 122.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: