PRVI PUT URAĐENA SLOŽENA OPERACIJA RAKA NA MATERICI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PRVI PUT URAĐENA SLOŽENA OPERACIJA RAKA NA MATERICI

Izvor: SRNA | Datum:14.07.2023.

U Bolnici Trebinje prvi put je urađena složena operacija maligniteta materice, zahvaljujući jednom od najboljih ginekoloških hirurga u Srbiji profesoru Vladimiru Pažinu, sa kojim je ova zdravstvena ustanova uspostavila saradnju.
Iz Bolnice Trebinje saopšteno je da se takav operativni zahvat inače radi samo na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite.

Iz te zdravstvene ustanove izrazili su zadovoljstvo što imaju priliku da angažuju takvog stručnjaka i najavili da će saradnja sa Pažinom biti nastavljena.

"Osluškujući potrebe naših pacijenata i čineći sve da im zdravstvena usluga bude još dostupnija i kvalitetnija i da ne moraju putovati u udaljene zdravstvene centre da bi dobili potrebnu uslugu, menadžment Bolnice je uspio uspostaviti saradnju sa docentom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, doktorom Vladimirom Pažinom, koji se bavi ginekološkom, onkološkom, rekonstruktivnom i endoskopskom hirurgijom", navodi se u saopštenju.

Pažin je predsjednik Konzilijuma za maligne bolesti ženskog reproduktivnog sistema u Ginekološko-akušerskoj klinici /GAK/ "Narodni front" u Beogradu.

"U svakodnevnu kliničku praksu na GAK-u uveo je nekoliko novih operativnih zahvata. U oblasti onkološke hirurgije prvi je u Srbiji uradio laparoskopsku paraaortalnu i obturatorno-ilijačnu limfadenektomiju, u okviru radikalne histerektomije radi liječenja invazivnog karcinoma grlića materice", naveli su iz Bolnice.

U saopštenju se dodaje da Pažin radi najsloženije hirurške zahvate u liječenju ginekološkog raka.

Zbog svojih kvaliteta, ovaj stručnjak obavljao je funkciju pomoćnika direktora za medicinsku djelatnost u GAK-u "Narodni front" tokom dvoipogodišnjeg perioda /2003-2005. godine/, prilikom kojeg je rješavao najteže kliničke slučajeve, uglavnom hirurške patologije.

Taj ugledni ljekar, u okviru međunarodne razmjene znanja, blisko sarađuje sa najvećim ginekološkim i abdominalnim hirurzima današnjice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: