U Kulturnom centru otvorena izložba 'Papirni univerzum' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Kulturnom centru otvorena izložba 'Papirni univerzum'

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.07.2023.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena izložba „Papirni univerzum“, autora Aleksandre Rakonjac i Zorana Graovca.

Ova dva umjetnika trebinjskoj publici su predstavila opus radova na papiru i objekata od papirnih masa.

Autor izložbe Zoran Graovac je rekao da su ovi radovi rezultat tridesetogodišnjeg eksperimenta, to su neobične slike sa papirnom pulpom, trodimenzionalni objekti povezani u više segmenata.

„Velika radost je bila što sam još kao srednjoškolac na Akademiji nauka imao pristup rijetkim knjigama, gdje sam vidio kako se papir uopšte pravi. On se pravi od starih pamučnih krpa, ranije lanenih, od konoplje, Japanci imaju četiri biljke koje gaje kako bi dobili kvalitetan papir koji ne može da se iscjepa...Svi mi u kući imamo tone papire, a niko ne zna kako se on pravi. Jako smo srećni što imamo priliku da izlažemo svoje radove u galeriji trebinjskog Kulturnog centra, koja izgleda svjetski“, dodao je Graovac.

Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje kaže da je izložba „Papirni univerzum“ selektovana kao jedan dio programa nastalog na osnovu raspisanog konkursa za izlagačku 2023. godinu.

„Zoran Graovac je neko ko je poznat trebinjskoj publici, s obzirom na to da smo prije par godina već izlagali sa Centrom za grafiku i možemo reći da je on neko ko je zadužio Srbiju i Republiku Srpsku pedagoškim radom i eksperimentisanjem na papiru. Zoran i Aleksandra su večeras, ovdje u Trebinju napravili zajednički, poetski nastup“, dodao je Vuković.

Izložbu „Papirni univerzum“ organizuje Kulturni centar Trebinje.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: