Počinje isplata obeštećenja poljoprivrednicima (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinje isplata obeštećenja poljoprivrednicima (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:24.07.2023.

Sredstva namijenjena za obeštećenje poljoprivrednicima za štetu od afričke kuge svinja, počinju da se isplaćuju danas rekao je Goran Bursać pomoćnik ministra za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.
 

Istakao je da će sredstva biti usmjerena za otkup zdravih životinja na ugroženom i zaraženom području, u nastojanju da se obezbijede dovoljne količine domaćih poljoprivrednih proizvoda i ublaže poremećaji na tržištu.

- Odobrenim sredstvima subvencionisaće se otkup zdravih svinja iz ovih područja, na način da će proizvođači dobiti 50 odsto procijenjene vrijednosti svinja, dok će preostalih 50 odsto obezbijediti otkupljivači - rekao je Bursać.

Dragana Oklješa, pomoćnik ministra poljoprivrede istakla je da očekuju odgovornost vlasnika kako bi dalje spriječili širenje kuge.

- Bitno je nadoknaditi štetu, ali bitno je razmišljati šta sutra i kako da naučimo da živimo sa ovim virusom - dodala je ona.

Bursać je istakao da će pravilniku za narednu godinu ministarstvo obezbijediti biobezbjednosne mjere koje su nužne u borbi protiv afričke kuge svinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: