'KOKOŠKA' IZ BIJELOG POLJA predstavljala crnogorski amaterizam | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'KOKOŠKA' IZ BIJELOG POLJA predstavljala crnogorski amaterizam

Izvor: radio Trebinje | Datum:24.07.2023.

Treće večeri Festivala festivala sceni Kulturnog centra nastupili su pobjednici 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore – ansambl Bjelopoljskog pozorišta, sa predstavom „Kokoška“, po tekstu Nikolaja Koljade, a u režiji Moamera Kasumovića.

 

Komedija na sceni oživljava svakodnevicu pozorišnih umjetnika u provinciji, koji čeznu za nečim višim i autentičnim - ali ne mogu da iskorače iz banalnosti vlastitih života.

Trebinjski ljubitelji pozorišta toplo su pozdravili kreaciju bjelopoljskih amatera, a priznanje protagoniste večeri, po ocjeni žirija publike, pripalo je glumici Sanji Ćirović.

Predstavi je na ovogodišnjem državnom festivalu u Bijelom Polju, uz osvojeno prvo mjesto, dodijeljena i nagrada za najbolju glumicu, zatim - za originalan rediteljski rukopis, te specijalna nagrada za glumačko ostvarenje.

Sutra veče na sceni Kulturnog centra trebinjskoj publici predstaviće se Hrvatsko amatersko kazalište iz Travnika - ostvarenjem „Oblaci“, po tekstu Elvisa Bošnjaka a u režiji Anta Bilića. Početak predstave je u 20:30 časova.

Prethodno će u kino-sali Kulturnog centra biti priređena promocija izdanja Nikšićkog pozorišta - „Sabrane drame“, „Drame“ Veljka Mandića i „Hamlet na korzou“ Milorada Boškovića. Početak ovog programa je u 19:30 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: