Jezivo u Župi dubrovačkoj – 130 vatrogasaca brani kuće od vatrene stihije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jezivo u Župi dubrovačkoj – 130 vatrogasaca brani kuće od vatrene stihije

Izvor: hercegovina press | Datum:26.07.2023.

Orkanski jugo  jugo koji duva  u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzrokovao  je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župe dubrovačke.

Zbog vjetra vazdušne  snage nisu mogle djelovati, a dva Canadaira koja se nalazila na punjenju gorivom  na Aerodromu Dubrovnik upućeni su na požarište, pa vraćeni su jer nisu imali uslove  za rad, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Uz domaće vatrogasne snage i pripadnike Interventne  vatrogasne jedinice Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici interventnih  vatrogasnih jedinica  Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

„U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi“, rekao je glavni vatrogasni komandir  Slavko Tucaković.

Dubrovnik net hr


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: