U petak o sporazumu o izgradnji memorijalnog centra za žrtve Jasenovca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U petak o sporazumu o izgradnji memorijalnog centra za žrtve Jasenovca

Izvor: RTRS | Datum:28.07.2023.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić očekuje da će na predstojećoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije u petak, 4. avgusta, u Banjaluci biti riječi o sporazumu o izgradnji memorijalnog centra za žrtve Jasenovca.


 

- Zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikolom Selakovićem već nekoliko mjeseci radimo na ovom sporazumu, koji je pri kraj - rekao je Egić.

Egić je rekao da još nema zvaničnu potvrdu, ali da je veoma izvjesno da dođe do potpisivanja ovog sporazuma između vlada Republike Srpske i Srbije.

On je pojasnio da će se jedan dio memorijalnog centra graditi u Donjoj Gradini, dok će drugi takav sličan centar, ali manji, biti izgrađen na nekoj od lokacija u okolini Beograda.

- Veoma je važno da Republika Srpska i Srbija održavaju zajedničku sjednicu vlada, pogotovo u sadašnjoj konstalaciji snaga u međunarodnoj zajednici i njihovim pogledima na nas, da pokažemo zajedništvo i naše dobre odnose, iako svakim danom imamo natpise i želje nekih da to nije tako - rekao je Egić.

Egić je istakao da vlade Republike Srpske i Srbije uvijek dobro sarađuju, kao i predsjednici Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, a Njegova svetost srpski patrijarh Porfirije je taj "koji sve okuplja i drži pod snažnim kišobranom".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: