Dodik, Vučić i patrijarh Porfirije u manastiru Osovica o važnim nacionalnim pitanjima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik, Vučić i patrijarh Porfirije u manastiru Osovica o važnim nacionalnim pitanjima

Izvor: RTRS | Datum:03.08.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sastali su se danas u manastiru Osovica kod Srpca.

Vučić je na Instagramu objavio da je posjetu Republici Srpskoj započeo u ovom manastiru, simbolu zajedništva, vjere, nade i snage, u kojem će, kako je naveo, početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe.

Vučić je podsjetio da je manastir Osovica zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svjedok preteške sudbine i istorije srpskog naroda na ovim prostorima.

- Ovaj manastir je centar okupljanja vjernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vijekove - istakao je Vučić.

      View this post on InstagramA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Tanjug saznaje da bi na sastanku trebalo da bude riječi o situaciji na Kosovu i Metohiji i očekivanjima velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Trebalo bi da jedna od tema budu i snažni pritisci na rukovodstvo Republike Srpske koje je stavljeno na "crnu listu" SAD, kao i pokušaji pojedinih zapadnih država i bošnjačkih političkih krugova da se Banjaluka optuži za razgradnju Dejtonskog sporazuma.

Predsjednici Srpske i Srbije obići će danas u Srpcu novoizgrađeni vrtić Srbija. Posjetu možete pratiti na programu, portalu i Jutjub kanalu RTRS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: