Vučić: Za Srbiju američke sankcije prema rukovodstvu Srpske ne postoje (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić: Za Srbiju američke sankcije prema rukovodstvu Srpske ne postoje (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:04.08.2023.

Za Srbiju američke sankcije prema rukovodstvu Srpske ne postoje i nećemo ih primjenjivati, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Banjaluci.
 

Istakao je da je zvaničan stav Srbije da sankcije imaju pogrešne efekte.

- Sankcije su neprimjerene i nezaslužene. Srbija se neće usaglasiti sa onima koji su uveli sankcije - naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da ulaže u Republiku Srpsku.

- Naši odnosi sa Republikom Srpskom su na izuzetnom nivou. Zahvalni sto zajedno obilježavamo sve važne događaje iz prošlosti. Mi ne bježimo od pružanja poštovanja prema žrtvama svih drugih naroda, ali nismno spremni da zaboravimo srpske žrtve - naveo je Vučić.

 

Vučić je u ime cijele delegacije Srbije zahvalio rukovodstvu Srpske na, kako je rekao, srdačnom i posebnom dočeku, a posebno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

- Srbija u potpunosti poštuje Povelju UN i ne bira da li joj ona odgovara ili ne u pojednim slučajevima. Poštujemo principe međunarodnog prava i u skladu sa tim Srbija je poštovala, poštuje i poštovaće sve norme Dejtonskog mirovnog sporazuma iz kojeg je proistekao i Ustav BiH kao temelja BiH sazdane od dva entiteta i tri konstitutivna naroda - naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio je danas da Srbija i sa BiH i sa Republikom Srpskom ima plodonosnu saradnju, kao i da je trgovinska razmena sa Srpskom trenutno 3,2 milijarde evra, kao i da veruje da će premašiti i četiri.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: