Žarković: Očekujemo da će status izjednačavanja sa boricma Srpske biti riješen ove godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Žarković: Očekujemo da će status izjednačavanja sa boricma Srpske biti riješen ove godine

Izvor: RTRS | Datum:10.08.2023.

Očekujemo da će status boraca nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine biti izjednačen sa borcima Srpske ove godine, izjavio je predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsto Žarković, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.
 

Žarković je naglasio da ga je obradovala najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će status boraca nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine biti izjednačen sa borcima Republike Srpske.

- Uslov za dobijanje statusa jeste da ti ljudi imaju prebivalište u Srpskoj. Formiran je upitnik za sve one koji će tražiti taj status kako bi se spriječile zloupotrebe - poručio je Žarković.

Žarković je poručio da im znači da budu jednaki.

- Siguran sam da ćemo ostvariti taj status jer vjerujemo u ovu odluku. Naša tri čovjeka su uključena u komisije i mogu pomoći da se završi taj proces - naveo je Žarković.

Podsjetimo, predsjednik Srpske izjavio je na obilježavanju progona Srba iz Hrvatske da će status borcima nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine biti izjednačen sa borcima Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: