Седми Салон жилавке окупио произвођаче вина и хране из Херцеговине | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Седми Салон жилавке окупио произвођаче вина и хране из Херцеговине

Извор: radio Trebinje | Датум:18.08.2023.

У Винској галерији "Вукоје" у Требињу  је отворен је седми Салон жилавке који је окупио 24  произвођача вина и хране из Херцеговине.

"Драго ми је да су сви овдје који воле жилавку, без које не може да се замисли дан у Херцеговини. Веома сам поносам на винаре али и на остале произвођаче типичних производа на нашем подручју, меда, сира, маслина. Све то заједно чини нашу индустрију, нашу туристичку понуду. Жилавка је знак распознавања Херцеговине у свијету. Све више врхунских ресторана у свијету се одлучује да наша вина уврсти у понуду и да буду у врхунским винотекама", рекао је Радован Вукоје, власник подрума "Вукоје", која је организатор Салона жилавке.

Милена Анђелић, испред Винарије “Анђелић”, каже да се њихова жилавка традиционално налази на овом сајму.

“Да бисмо добили добру жилавку треба добра и квалитетна сировина, а онда и доста труда, искуства. Али ми смо заиста срећни са нашом жилавком, препознатљива је и сваке године нам је све лакше и лакше”, казала је Анђелић.

 

Из Љубушког је жилавку донио Бранимир Бегић, који каже да је Салон жилавке најљепши начин за промоцију жилавке.

“Они који први пут пробају жилавку, одушеве се и враћају се поново да би је пили и уживали. Ова година је мало тежа али нећемо 'кукати', ко је сачувао винограде биће добар квалитет али је мало слабија што се тиче квантитета”, казао је он.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је присуствовао отварању ове винске манифестације која привлачи све више пажње из године у годину.

Такође, да уживају у краљици вина, нису одољеле ни глумице Наташа Нинковић и Тамара Kрцуновић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: