Vladika mileševski Atanasije služio praznično večernje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vladika mileševski Atanasije služio praznično večernje

Izvor: Herceg TV | Datum:19.08.2023.

Njegovo preosveštenstvo vladika mileševski Atanasije služio je večeras praznično večernje u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, povodom hramovne i slave grada.

Na večernjoj službi bili su i arhijereji, Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, vladika diseldorfski i njemački Grigorije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Vladika Atanasije rekao je da je Isus Hristos na gori Tavor pokazao slavu Božiju, a apostoli su čuli glas Oca nebeskog koji je posvjedočio Hrista.

- Ogroman je raspon iskustva na Hristovom putu, od odbačenosti do slave nebeske, širok je to put, ali namijenjen svima nama - rekao je vladika Atanasije.

On je dodao da na ovim prostorima ima mnogo vjernih Hristovih sljedbenika koji su prošli ovaj put, a tek predstoji vječno predstavljenje.

Večernjoj službi prisustvovao je i gradonačelnik Mirko Ćurić i veliki broj građana Trebinja.

U okviru preobraženskih svečanosti večeras će u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba "Risto i Beta Vukanović 150 godina od rođenja".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: