Otvorena izložba radova likovnih umjetnika Trebinja – 'Umjetnici svome gradu' | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Otvorena izložba radova likovnih umjetnika Trebinja – 'Umjetnici svome gradu'

Извор: radio trebinje | Датум:19.08.2023.

U okviru preobraženskih svečanosti, večeras je u Kulturnom centru Trebinje otvorena izložba radova likovnih umjetnika Trebinja „Umjetnici svome gradu“.

Izložbu je svečano otvorila načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić, koja je istakla da je ova izložba čudesna, jer su zastupljeni svi likovni žanrovi i djela 21 umjetnika.

„Ima li bolje prilike od slave Grada, od Svetog preobraženja Gospodnjeg da se naši umjetnici oduže Trebinju. Ono što je dobra strana Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, jeste to što stvara kvalitetne kadrove koji često završe u toj instituciji kao predavači. Grad Trebinje njeguje tradiciju, poštujemo ono što je bilo vrijedno i što će biti. Moram istaći, od svih ovih umjetnika, njih 15 je završilo trebinjsku Likovnu akademiju, a njih pet su predavači na istoj. Ono što je najbitnije, svi su oni naši, neki po rođenju, neki po stduiranju a svi isključivo po kvalitetu“, navela je Skočajić.

Dekan ALU Trebinje Veselin Brković kaže da je cilj ove izložbe da se mladim likovnim umjetnicima omogući da predstave svoje stvaralaštvo.

„Ovom izložbom smo pokušali, da u nekim osnovnim obrisima predstavimo kako izgleda trebinjska likovna scena. Ovo je jedna novina u kulturnoj ponudi Grada Trebinja i mislim da je veliko osvježenje za likovni svijet, ne samo grada već i države i regiona“, dodao je Brković.

Direktor Kulturnog centra i jedan od učesnika izložbe Miljan Vuković  rekao je da je kriterijum za selekciju ovog puta bio kvalitet radova, te aktivna izlagačka prisutnost na likovnoj sceni Bosne i Hercegovine.

„Ovo je presjek djela trebinjske likovne scene. Pokazuje da ona ima jednu vrstu živosti i vitalnosti i nešto što sigurno garantuje i opstanak i kvalitetno predstavljanje trebinjskih umjetnika na sceni regiona, a smatram da će ova postavka u narednom periodu izazvati pažnju i stručne javnosti, ali i građana i Trebinja i Bosne i Hercegovine”, naveo je Vuković.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: