Nastavljene međusobne optužbe Stanivukovića i Đajića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavljene međusobne optužbe Stanivukovića i Đajića

Izvor: RTRS | Datum:20.08.2023.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da hobotnica okupljena oko gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića hoće da preuzme posao pranja, sušenja i peglanja bolničkog veša u UKC-u Srpske.
 

Đajić kaže da je tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša u UKC-u poništen nakon žalbe firme koja je, kako kaže, formalno u vlasništvu porodice Jelenka Lolića, a stvarno u vlasništvu Stanivukovića.

- Stanivuković mora da ode, jer on ne može upravljati sam sa sobom, a kamoli javnim institucijama. Nije on došao danas ispred našeg kliničkog centra zbog brige o našim pacijentima, nego zbog sebe i svojih interesa - rekao je Đajić nakon što je Stanivuković održao konferenciju ispred UKC-a na kojoj je rekao da Đajić "nije uspio da `progura` namješteni tender za pranje bolničkog veša, vrijedan 13,3 miliona KM, ali da i dalje to pokušava".

- Danas smo došli ovdje da pitamo doktora da li pere veš ili pare i kako je moguće da ono što su ranije plaćali 5,6 miliona danas košta 13,3 miliona maraka, kome ide ta razlika od šest ili sedam miliona - rekao je Stanivuković.

Đajić tvrdi da Stanivukvić namješta tender sebi i kako kaže, želi da zataška kriminal u gradu i rasipanje novca iz gradskog budžeta.

On je pozvao građane na sutrašnji protest ispred banjalučke Gradske uprave u 16.00 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: