U toku je 12. Street Arts Festival Mostar: Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku je 12. Street Arts Festival Mostar: Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Izvor: Herceg RTV | Datum:29.08.2023.

Nedavno je počeo 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo). Ova priča, temeljena na ljubavi prema umjetnosti i gradu, svake godine ima sve više učesnika, publike i prijatelja iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta. Među njima je i Telemach fondacija, kojoj je organizator – Udruga Rezon, u okviru svečanog otvaranja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, uručio plaketu za doprinos razvoju urbane kulture. Nakon toga je uslijedila cjelonoćna zabava uz dinamični nastup beogradske muzičke zvijezde, DJ-a Marka Miloševića (aka MKDSL), i mladog mostarskog DJ-a
Zagintosha.

„Čast je biti prijatelj projekta koji podržava mlade umjetnike i svake godine iznova osvaja srca građana i posjetitelja Mostara, pružajući im novu i pozitivnu sliku grada. U tom kontekstu, priznanje koje smo dobili ima dodatnu vrijednost. Naša posvećenost zajednici, mladima i njihovoj perspektivi odlično se slaže s ciljevima, misijom i energijom Street Arts Festivala Mostar, što smo pokazali i novim, zajedničkim projektom koji smo pokrenuli ove godine – Street Art Mini akademijom. Izložba radova učesnika Akademije otvorena je 28.8. u prostorijama Udruge Rezon. Vjerujemo da će vam posjeta ovom i drugim festivalskim događajima ostati u lijepom sjećanju“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO kompanije Telemach BH.


Glavna atrakcija Street Arts Festivala Mostar su živopisni murali i graffiti, tako da narednih dana slijedi spektakularna igra boja i oblika street artista na gradskim zidovima (potražite ih!) koja skupa s bogatim OFF programom pozicioniraju Mostar visoko na listi najpoželjnijih destinacija u regionu. Uz podršku Telemach fondacije, 1.9. s početkom u 18.00 sati, bit će upriličeno druženje građana, učesnika i posjetitelja Festivala uz (besplatnu) kafu i kolače u Šantićevoj ulici, a 2.9. u 19.30 sati radionica za djecu s polaznicima Mini Street Art Akademije u OKC Abrašević.
Prilika za edukaciju, zabavu, druženje i umrežavanje neće nedostajati.


„Ovogodišnji Festival smo započeli uz sjajnu energiju. Kreiranjem jedinstvenih muzičkih iskustava unapređujemo cijelu produkciju festivala i jačamo kulturnu platformu s raznolikom publikom“, istakla je Marina Đapić, osnivačica SAFMo i predsjednica Udruge Rezon.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: