U toku rekontrukcija Osnovne škole oštećene u zemljotresu u Berkovićima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku rekontrukcija Osnovne škole oštećene u zemljotresu u Berkovićima

Izvor: radio Trebinje | Datum:30.08.2023.

U opštini Berkovići u toku je renoviranje Osnovne škole "Njegoš" oštećene u prošlogodišnjem zemljotresu, za šta je izdvojeno 292.090 KM, rekao je Srni zamjenik načelnika ove opštine Bojan Samardžić, dodajući da je planirani rok za završetak radova početkom oktobra.

Samardžić je rekao da je sredstva za ove namjene odobrio Savjet ministara, te da je plan bio da u prva dva mjeseca bude sanirana unutrašnjost škole kako bi nastava počela 1. septembra.

"Do sada je završeno 80 odsto radova. Zamijenjena je krovna konstrukcija, a većina učionica je u potpunosti sanirana. Zamijenjeni su podovi koji su bili u lošem stanju i unutrašnja stolarija. Rekonstruisani su zidovi, plafoni, elektroinstalacije, što će omogućiti da uredno počne nastava", naveo je Samardžić.

On je najavio da će u nastavku biti završeni radovi na spoljašnjosti škole, koji će biti sprovođeni uz planirane mjere bezbjednosti, a nastava će se odvijati bez ometanja.

Samardžić je rekao da je ugovor potpisan početkom jula, a rok za završetak radova je tri mjeseca.

Izvođač je preduzeće "Hercegovinainvest" iz Berkovića.

U prošlogodišnjem zemljotresu osnovna škola u Berkovićima pretrpjela je ozbiljna oštećenja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: