Okupljanja na četiri lokacije na međuentitetskoj liniji; Građani se spremaju za mirne proteste | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Okupljanja na četiri lokacije na međuentitetskoj liniji; Građani se spremaju za mirne proteste

Izvor: RTRS | Datum:01.09.2023.

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u Federaciji pozvao je građane da danas, od 18.00 časova, dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH.

Počelo mirno okupljanje građana u Istočnom Sarajevu.

 
 EUFOR je danas saopštio da nije rasporedio dodatno osoblje zbog protesta koji će danas biti održani na liniji razgraničenja Republike Srpske i FBiH radi davanja podrške institucijama Republike Srpske.
 
Podrška mirnim skupovima stiže od boračkih organizacija, studenata i mladih, radnika i političkih stranaka. Danas će sa međuentitetskih linija biti poslata jasna poruka - "Postoji i Republika Srpska - iza međuentitetske linije je Federacija BiH u kojoj za Srbe nema slobode ni pravde".
Saobraćaj će biti blokiran i u Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: