Savjet ministara o zakonu o sudovima u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Savjet ministara o zakonu o sudovima u BiH

Izvor: RTRS | Datum:07.09.2023.

Savjet ministara trebalo bi da na današnjoj sjednici u Sarajevu razmotri Nacrt zakona o sudovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.
 

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim organima Savjeta ministara, koju je predložio Kabinet predsjedavajuće Savjeta ministara.

Ministri bi trebalo da razmotre i informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara o stanju migracija u BiH za prvih šest mjeseci ove godine, te informaciju ovog ministarstva o izradi plana tranzicije u upravljanju migracijama.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su i izvještaj Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara o protivminskom djelovanju u BiH za 2022. godinu i plan deminiranja za 2023. godinu, kao i informacija Ministarstva finansija i trezora o raspodjeli sredstava tekuće rezerve za prvih šest mjeseci ove godine.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i više kadrovskih pitanja, uključujući preporuku komisije za izbor i imenovanje pravobranioca i dva zamjenika pravobranioca BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: