Nastavljeni radovi na Planinarskom domu 'Ubla' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavljeni radovi na Planinarskom domu 'Ubla'

Izvor: radio Trebinje | Datum:07.09.2023.

Radovi na dodatnom uređenju i dogradnji Planinarskog doma na Ublima, počeli su juče, a do jeseni biće završeni radovi na vodosnabdijevanju ovog objekta te obezbjeđivanju ostalih uslova i dodatnih smještajnih kapaciteta, kako bi boravak gostima u ovom objektu bio što ugodniji.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva “Vučiji zub” je, za Radio Trebinje, rekao da je završen iskop za čatrnju, te da su izabrali izvođače radova.

“U ovo vrijeme je teško obezbijediti građevinske radnike, mi smo uspjeli da nađemo izvođače radova i sve bi trebalo da ide planiranom dinamikom. Krajem jeseni bi trebalo da budu stvoreni adekvatni uslovi kada je snabdijevanje vodom u Planinarskom domu u pitanju”, rekao je Škero.

On je naveo da su sredstva za ovaj posao obezbijeđena na donatorskoj večeri te da i dalje stižu donacije od dobrih ljudi koji prepoznaju njihov rad i zalaganje.

Najavio je da će u okviru ovih radova biti urađen i kolektorski septik kao i uređenje okoline doma, uključujući nove sadržaje za najmlađe.

“U nadograđenom dijelu planiramo da završimo fasadne te unutrašnje radove. Obezbijedili smo i pločice. Dobili smo, na poklon, i jednu peć na za etažno grijanje, od 'Udruženja Hercegovaca'. Završetkom ovih poslova, biće zaokružena jedna priča i stvoreni dobri uslovi za boravak ljubitelja prirode u kapacitetu od 24 ležaja. Nakon ovog biće obavljeno oko 60 odsto neophodnih radova na Planinarskom domu, potom nastavljamo dalje”, rekao je Škero.

Trebinjski planinari oborili svoje visinske rekorde

Članovi Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja, vratili su se sa jedne ekspedicije, popeli su se na vrh Pic Boe na Dolomitima u Italiji, koji je visok 3.152 metra.

Škero kaže da im je cilj da što više naših planinara posjeti visoke vrhove.

“Nastojimo da što više članova, i onih koji ne mogu da se bave alpinizmom, izađe na vrhove više od 3.000 metara. Naši planinari su se prošetali izuzetno atraktivnim stazama Dolomita. Od 32 planinara 30 je oborilo svoj visinski rekord. Taj vrh zovu “terasom Dolomita, to je jedan prilijep pogled, a zahvalni smo jer nas je i vrijeme poslužilo”, kaže Škero.

Sljedeće godine planiraju ekspediciju na Visoke Tatre, planinaski vijenac na granici Slovačke i Poljske.

U toku pripreme za 20. uspon na Orjen

Škero dodaje da trenutno pripremaju staze za jubilarni 20. uspon na Vučji zub i vrhove Orjena, koji će biti održan u oktobru.

“Očekujemo do 300 planinara iz regiona. Ove godine imamo još jednu stazu u ponudi. Trenutno se radi na postavljanju putokaznih tabli, stubova na vrhovima Orjena. Toga će biti na 26 mjesta na Orjenu", rekao je Škero.

Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja broji 120 članova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: