Nova Šmitova prijetnja: Najavio dolazak u Srpsku, a Dodik da se pripremi za neugodne trenutke | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova Šmitova prijetnja: Najavio dolazak u Srpsku, a Dodik da se pripremi za neugodne trenutke

Izvor: RTRS | Datum:08.09.2023.

Kristijan Šmit rekao je u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, te predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku zaprijetio da se spremi na neke neugodne trenutke.

 

Šmit kaže da u narednih nekoliko dana i nedjelja ima dogovorene sastanke u Republici Srpskoj, a posebno u Banjaluci.

Šmit je svoje planove o dolasku u Republiku Srpsku najavio samo nekoliko časova nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske dobilo instrukcije o postupanju u slučaju Šmita, nakon što je najavljeno da će biti uhapšen i deportovan ukoliko dođe u Republiku Srpsku.

Šmit kaže da ima imunitet.

- Zaštićen sam Bečkom diplomatskom konvencijom i samim tim uživam imunitet. I pored toga Dodik ne bi imao nadležnost da me uhapsi - kaže Šmit.

Optužio je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da uništava vladavinu prava u BiH.

Šmit je ponovo zaprijetio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

- Vara se ako smatra da za njega postoje posebna prava ili posebni propisi. Dakle, Dodik bi se trebao pripremiti za neke prilično neugodne trenutke - zaprijetio je Šmit.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: