Raste broj žrtava razornog zemljotresa u Maroku; Nastavlja se potraga za preživjelima (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Raste broj žrtava razornog zemljotresa u Maroku; Nastavlja se potraga za preživjelima (FOTO)

Izvor: RTRS | Datum:09.09.2023.

Razoran zemljotres, jačine 6,8 stepeni po Rihteru pogodio je Maroko, a najmanje 632 osobe su nastradale, dok je više od 300 povrijeđenih, od kojih je 51 osoba u kritičnom stanju. U toku je potraga za preživjelima. Procjenjuje se da će broj stradalih biti mnogo veći.

Najjači potres na afričkom kontinetu u posljednjih sto godina. Pogođena je trećina zemlje. Više zgrada je srušeno u blizini epicentra u gradu Marakešu, a hiljade preplašenih ljudi - napustilo je svoje domove. Broj žrtava raste iz minute u minutu.

Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao je na 632, a povređeno je 329 ljudi, objavila je marokanska državna TV stanica Al Aula, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pedeset i jedna osoba je u kritičnom stanju.

Prethodno je saopšteno je da najviše štete i poginulih u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su najmanje 153 osobe povrijeđene i transportovane u bolnice na liječenje.

Veliki problem spasiocima je dolazak do udaljenih sela u planinama Atlas, koja su najteže pogođena zemljotresom. Procenjuje se da će proći dani, prije nego što spasioci stignu do tih sela, jer su putevi oštećeni i blokirani.

Za sada nema podataka da li među stradalima u Maroku ima državljana BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH. Poručuju da se građani BiH mogu obratiti Ambasadi BiH u Madridu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: