Za zamjenu otvora na zgradi Centra za socijalni rad izdvojeno oko 27.000 maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za zamjenu otvora na zgradi Centra za socijalni rad izdvojeno oko 27.000 maraka

Izvor: radio Trebinje | Datum:11.09.2023.

U Centru za socijalni rad Trebinje završeni su radovi na otvorima za šta je izdvojeno oko 27.000 maraka, a s ciljem poboljšanja pružanja usluga i zadovoljnih radnika i korisnika.

 

Regionalni direktor njemačke nevladine organizacije ASB Elmir Bojadžić, koja je najvećim dijelom finansirala ovaj projekat kaže da je projektom nastavljen kontinuitet saradnje ove organizacije i Grada Trebinja.

„Danas zatvaramo projekat obnavljanja vanjske drvenarije na Centru za socijalni rad, koji možda finansijski nije toliko značajan ali donosi velike promjene u ovoj javnoj ustanovi. Riječ je o projektu Njemačke vlade,  kroz koji pomažemo centre za socijalni rad u BiH i pomažemo kreiranje radnih mjesta u Srbiji, radi unapređenja socijalnih usluga. Trećinu ovog projekta finansirao je Grad Trebinja, te na taj način nama olakšao proces zajedničkog udruživanja sredstava. Preko naših nacionalnih partnera počinjemo jednu novu priču sa Gradom Trebinje, gdje ćemo potpisati novi projekat u iznosu od oko 300.000 maraka, Grad Trebinje će dati značajnih 37% ostatak Njemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj“, naveo je Bojadžić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je ovaj projekat veoma značajan za Centar za socijalni rad i zaposlene u ovoj ustanovi, koji sada imaju bolje uslove rada.

„Velika zahvalnost ASB organizaciji, nije ovo prvi projekat koji sprovode u saradnji sa Gradom Trebinje. Već danas ćemo dogovoriti neke nove projekte. Učešće grada nikad nije bilo upitno, sve što smo potpisali, ispoštovano je sa obje strane. Naš cilj je da podržimo sve ljude koji su vrijedni i koji žele da rade. Živimo u čudnim vremenima i Centar za socijalni rad nam je veoma važan“, dodao je Ćurić.

Zoran Anđušić, direktor JU Centar za socijalni rad Trebinje zahvalio je svima koji su učestvovali u realizaciji ovog veoma značajnog projekta.

„Ovi otvori se nisu mijenjali preko 50 godina. Cilj koji smo sebi zacrtali je unapređenje uslova i ugodniji ambijent za radnike i naše korisnike. Ovo je peti projekat koji smo realizovali u posljednje dvije godine, kojim smo unaprijedili uslove rada i tako ćemo nastaviti i u budućnosti“, dodao je Anđušić.    


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: